Echt Eten

huis ECHT FRANKRIJK

Villars is klein en telt ongeveer 500 inwoners. Er is een restaurantje aan het dorpspleintje tegenover de kerk. In de dorpen en stadjes in de omgeving zijn ook restaurants te vinden. Vooral in Brantome, een klein kwartiertje rijden verderop, is genoeg gelegenheid om gezellig uit eten te gaan. 

 

Maar thuis eten is ook geen straf. In de woonkeuken is alle benodigde apparatuur aanwezig (ook een vaatwasser). Trappetje op, en dan sta je meteen in het oude keukentje van het dorpshuis dat voornamelijk dienst doet om koffie en thee te zetten. Door de open opstelling is het gezellig koken.

Bakker

"Geen idee hoe de bakker er zelf uit ziet. Hij ligt overdag natuurlijk te slapen. Maar die man verdient een onderscheiding, want hij bakt het beste brood uit de omgeving. Hij voorziet niet alleen het dorp dagelijks van verse baguettes en pains, maar van heinde en verre komen zijn klanten. De oude Renaultjes worden op het plein naast de kleine fontein - vol met goudvissen, die ook iedere dag brood van de bakker krijgen - geparkeerd."


update oktober 2021: er ging een kleine schokgolf door het dorp toen de bakker onlangs bekend maakte dat hij ermee ging stoppen. Stoppen? De Bakker? Dat kan toch niet? En wie neemt de bakkerij dan over? De geruchten deden de ronde maar snel werd duidelijk dat er niemand te vinden  was die nog bereid zou zijn om voor dag en dauw zijn bed uit te gaan om brood te bakken. En dat het bakkerswinkeltje binnenkort toch echt de deuren defintief zou sluiten. Inderdaad, het is zover. Het beste stokbrood wordt niet meer in Villars gebakken. Maar gelukkig is het nog wel te koop bij het kleine dorpswinkeltje. Ietsje verder lopen, maar gelukkig nog steeds op loopafstand. En het brood wordt gebakken door de bakker uit het naastgelegen dorp. Natuurlijk lang niet zo goed als dat van 'onze eigen' bakker, maar eerlijk is eerlijk: het is nog steeds erg lekker, zo'n vers stokbrood met alleen wat zoute boter erop...

ECHT ETEN

EN GENIETEN VAN PURE PRODUCTEN UIT DE STREEK