Echt Slapen

huis ECHT FRANKRIJK

OPGEMAAKT BED

ALS U GEBRUIKT MAAKT VAN ONZE LINNENSERVICE

ECHT SLAPEN

IN DE NACHT WAARIN JE DE STILTE NOG KAN HOREN

4 slaapkamers. Een op de verdieping van het dorpshuis. In deze "master bedroom" staat een tweepersoons bed. Dit is een ruime, vierkante blauwe kamer. Door de openslaande raampjes heb je een echt Frans uitzicht.

 

Op de zolder is nog een slaapkamer, met twee eenpersoonsbedden. In Frankrijk worden zolders haast nooit als kamer gebruikt. Het dak is daarom dik geisoleerd om de warmte in de zomer buiten te houden. Het spant van de eiken balken is nog mooi te zien.

 

In het voorhuis zijn nog 2 afzonderlijke slaapkamers. De een met een tweepersoons bed, de ander met twee eenpersoonsbedden en een kinderledikant. Wat nu slaapkamers zijn, was vroeger een opslagruimte voor de voormalige notenhandel die in de vorige eeuw in het voorhuis gevestigd was.

 

Iedere slaapkamer heeft zijn eigen opgang met een trap vanuit de woonkamer beneden. De muren zijn van grote blokken zandsteen. De vloeren van kastanjehout, dat op meer plaatsen in huis gebruikt is. 

 

Het huis biedt dus aan 8 personen slaapgelegenheid: 4 personen in het dorpshuis (met eigen bad, douche en WC), 4 in het voorhuis (met eigen douche en WC, de wellness ruimte met groot bubbelbad en sauna is hier ook gesitueerd).

MET DE KIPPEN OP STOK

ONDER DE HOUTEN BALKEN OP ZOLDER

Nacht

"Om 23.30 uur gaat het licht uit. Klokslag. Elke avond. De straatverlichting, wel te verstaan. En dan is het donker. Echt donker. Want hier midden in de Dordogne is geen lichtvervuiling. Als er bewolking is zie je buiten geen hand voor ogen. Maar bij heldere nachten is het een heel ander verhaal. De sterren knallen letterlijk van de hemel. De melkweg loopt recht over het huis en trekt een brede strook licht over het dorp. Hoe langer je kijkt, hoe meer sterren je ziet. En je hoort hier 's nachts de echte stilte. Je hoort echt helemaal niets. In het begin moeten je oren er even aan wennen. Maar Het bestaat nog."