Echt Welkom

huis ECHT FRANKRIJK

huis Echt Frankrijk


Vrijstaand vakantiehuis


max. 8 personen

4 slaapkamers

2 badkamers

2 woonkamers

1 woonkeuken

wellness met sauna & jacuzzi

royale omheinde tuin

huisdieren toegestaan

gratis wifi

van 395 tot 1195 euro per week

WELKOM

IN ECHT FRANKRIJK

Te huur in Villars (Dordogne)

 

Vrijstaand vakantiehuis met 4 slaapkamers (max. 8 personen), 2 badkamers, 2 woonkamers, 1 woonkeuken, 1 wellnessruimte met sauna en whirlpool. Met veel openslaande deuren naar buiten en royale tuin met diverse zitgelegenheden aan achterzijde van het huis.

 

Wat eens 2 aparte woningen waren is nu 1 groot huis. Stijlvol gerenoveerd, met behoud van het authentieke karakter.

 

Ligging: op ca. 925 km van Utrecht, vrij gelegen aan de rand van een klein dorpje in de Dordogne, met royale tuin en vrij uitzicht over glooiende weilanden en bossen. Bakker en restaurantje op loopafstand.

 

Inventaris: o.a. wasmachine, WIFI, TV + schotelantenne (alle NL zenders), vaatwasser, elektrische oven, koelkast, inductie kookplaat, afzuigkap, Senseo, kinderstoel, etc.

 

En verder... mooie gepeilde wandelroutes (er loopt er 1 direct langs het huis), schitterende zwemmeertjes in de directe omgeving...

Wat nu 1 huis is waren er vroeger 2. Een smal hoog dorpshuis uit het begin van de vorige eeuw (met 1 woonkamer, 2 slaapkamers en 1 badkamer, met bad, douche en WC). Vlak daarnaast staat een eeuwenoude lage boerenwoning, helemaal opgetrokken uit typische grote zandstenen blokken. In dit voorhuis zijn nog een ruime, lichte, woonkamer - met weids zicht over de glooiende velden - en 2 aparte slaapkamers.


De voormalige aparte huizen zijn aan de achterkant met elkaar verbonden door het oudste deel van het huis. Hierin vinden we 2 ruimtes met stokoude natuurstenen muren. In het deel grenzend aan het voorhuis staan de sauna en de grote whirlpool. En hier is ook nog een kleine badkamer met douche en WC. In het andere deel is een woonkeuken, waarin de grote oude balken echte blikvangers zijn.


Alles bij elkaar is het dus één geheel, met 2 woonkamers, 4 slaapkamers, 2 badkamers, 1 centrale woonkeuken en een wellness ruimte. Ook prima met twee gezelschappen te betrekken, waarbij iedereen zich makkelijk in zijn eigen woongedeelte kan terugtrekken.


De verbouwing vond in 2009 en een renovatie vond in 2023 plaats, met veel oog voor detail en vooral met heel veel respect voor het authentieke karakter van de woningen. Want het gevoel moest blijven. Het gevoel van Echt Frankrijk...

VILLARS

EEN DROMERIG DORPJE IN DE DORDOGNE

AANKOMST

"We hebben St. Jean de Cole - officieel geklassificeerd als een van de mooiste dorpjes van Frankrijk - net achter ons gelaten. Nog een paar kilometer en dan zijn we weer in Villars. De weg kronkelt omhoog, een heuvelrug op, en voert door een dichtbegroeid bos. Altijd even kijken of er nog ergens een hert in de berm staat... "Villars 1 km", staat er op een bordje. Dan rijden we het bos weer uit en zien we iets lager in het dal het slaperige dorpje liggen. Nog een paar bochten en dan rijden we het eeuwenoude bruggetje over, langs de dorpssuper en het brocantewinkeltje. Linksaf en daarna rechs, langs de kerk, het smalle straatje in en onderaan het weggetje staat het huis met de blauwe luiken..."